Wonen & Lifestyle

BBQ’en met een kamado: 5 tips

Ben jij gek op BBQ’en en beschik je over een kamado? Dan kun je overheerlijke gerechten gaan bereiden. Als je echter nog maar weinig ervaring hebt in BBQ’en met een kamado, dan is het handig om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Er zijn een aantal tips die hierbij goed van pas kunnen komen. Wij helpen je op weg en zetten deze hieronder voor je op een rij.

Koop goede houtskool

Wat onmisbaar is voor het BBQ’en met een kamado, is houtskool. Het is belangrijk om goede houtskool aan te schaffen als je jouw gerechten zo goed mogelijk wilt bereiden met de BBQ. Niet iedere soort houtskool is even geschikt voor een kamado BBQ, dus doe hier vooral even research naar. Goede houtskool heeft een positieve invloed op het beheersen van de temperatuur en de smaak. Mocht je op zoek zijn naar goede houtskool, kijk dan eens bij de beste houtskool voor een kamado BBQ. Wanneer je over het beste houtskool beschikt, ben je verzekerd van betere gerechten op jouw BBQ.

Koop handige accessoires

Om optimaal te BBQ’en met je kamado, is het handig om te beschikken over enkele handige accessoires. Deze accessoires maken het proces namelijk makkelijker voor je. Bij handige accessoires voor je kamado zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld een plate setter, gietijzeren rooster, een vleesthermometer of pizzasteen. Uiteraard zijn er nog meer accessoires waar je aan kunt denken, maar met deze ben je in ieder geval al een goed eind op weg.

Maak de BBQ regelmatig schoon

Wat ook een handige tip voor het BBQ’en met je kamado, is om deze regelmatig goed schoon te maken. Hiermee zorg je er namelijk voor dat de zuurstoftoevoer niet wordt belemmerd. Het is mogelijk dat wanneer je jouw kamado een aantal keer gebruikt hebt, deze aan de binnenkant vies en vet is. Het is dan slim om dit even schoon te maken. Dit kun je doen door middel van even schoonbranden.

Zet de kamado niet in de wind

De plaats speelt ook een grote rol in hoe het BBQ’en met jouw kamado gaat. Het is belangrijk dat je deze niet in de wind zet, want dit is niet bevorderlijk voor het bereiden van jouw gerechten. Het is slim om deze BBQ altijd uit de wind te zetten, vooral in de wintermaanden. Zet de kamado wel praktisch neer en niet bijvoorbeeld vlak naast je schutting.

De deksel zoveel mogelijk dichthouden

De deksel zoveel mogelijk dichthouden

Is het je gelukt om de BBQ goed op temperatuur te krijgen? Dan is het aan jou om dit ook zo te houden en dat de warmte niet zomaar ontsnapt. Dit kun je doen door de deksel van de kamado zoveel mogelijk dicht te houden. Vooral met BBQ’en in de wintermaanden is dit ontzettend belangrijk.

Deze tips hierboven helpen je op weg als je van plan bent veel te BBQ’en met je kamado. Zo maak je het proces makkelijker en is de kans groter dat je overheerlijke gerechten klaar gaat maken!

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button