Wonen & Lifestyle

Altijd vlekjes op je glazen en bestek? Dit is hoe je het verhelpt

Je kent het wel: je bent de vaatwasser aan het uitpakken en je spot een aantal vlekjes op je bestek, glazen en servies. Hoewel we allemaal wel weten dat deze vlekjes niet vies zijn, vind je ze misschien wel vervelend. Restaurants willen dit soort vlekken voorkomen, dat is waarom zij er vaak voor kiezen om al hun glazen, bestek en borden te poleren. Dit trucje uit de horeca kun je ook gewoon meenemen naar huis om hetzelfde effect te creëren. In dit artikel gaan we je uitleggen wat poleren is, hoe je het doet en wat je ervoor nodig hebt. Ben je benieuwd? Lees dan vooral verder.

Poleren, wat is het?

Poleren is een trucje dat voornamelijk in de horeca wordt gebruikt om vetvlekken, watervlekken en een kalkaanslag te verwijderen. Een horecaondernemer wil natuurlijk geen rare plekjes op het servies hebben. Poleren zorgt ervoor dat je al jouw spullen vlekvrij kunt afdrogen. Je werkt de water- en kalkvlekjes weg zonder je bestek, borden of glazen aan te raken met de blote vinger. Zo voorkom je dat je vetvlekken maakt in het proces van de kalk- en watervlekken wegwerken. Dit is de manier om altijd schone en vlekvrije spullen op tafel te zetten.

Dit is hoe je moet poleren

Dit is hoe je moet poleren

Nu je begrijpt wat poleren is en waarom je het eens zou moeten uittesten, gaan we je vertellen wat je ervoor nodig hebt en hoe je moet poleren. Eigenlijk heb je niet zoveel nodig om je drink glazen, borden en bestek succesvol te poleren: een bak met heet water en een schone doek zijn voldoende. Of je nou kiest voor een speciale glasdoek, een linnen theedoek of een microvezel doek, dit maakt niet zo veel uit. Het hangt volledig af van jouw voorkeur, het is wel heel belangrijk dat de doek goed schoon is.

Het poleren van glaswerk

Wanneer je glazen gaat poleren moet je opletten dat ze niet meer natzijn. De glazen moeten vochtig zijn voor het beste resultaat. Daarom is het ook niet de bedoeling dat je de glazen onderdompelt in het hete water, je hoeft ze slechts te laten beslaan door de stoom die van het hete water afkomt. Stop het uiteinde van de doek in het glas en maak hem goed schoon zonder het aan te raken met je blote hand. Zet het glas daarna meteen in de kast.

Het poleren van bestek

Leg het schone bestek in een bak met heet water. Pak vervolgens een doek en houdt deze vast met beide handen. Pak stuk voor stuk je bestek, houdt het vast met je ene hand en droog het af met de andere. Doordat je de doek vasthoudt met beide handen, hoef je het bestek nu niet meer aan te raken met je blote vingers. Leg het bestek na het poleren meteen in de besteklade. Wil je ook je servies poleren? Maak de doek vochtig met heet water en poets je servieswerk voorzichtig totdat de vlekken zijn verdwenen.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button