Wonen & Lifestyle

5 leuke tips voor meer sfeer in je interieur

Sfeer is iets ontastbaars, een gevoel. Als er ergens een fijne sfeer hangt, voel jij je hoogstwaarschijnlijk veel fijner en ben je snel op je gemak. Het zorgt voor meer gezelligheid en meer ontspanning. Heel belangrijk dus om een goede sfeer in huis te hebben. Met deze 5 tips creëer jij een fijne sfeer in je huis.

Tip 1: Dimbare verlichting

Goede verlichting is essentieel voor de sfeer. Het is niet prettig om een avondje lekker op de bank te zitten in fel ongezellig licht. Dimbare led-verlichting is daarom de ultieme oplossing. Verstelbaar licht is heel erg fijn omdat je daarmee niet alleen de juiste setting en sfeer kan creëren die je wenst. Maar het is ook nog eens heel praktisch. Als je bijvoorbeeld wel dat felle licht nodig hebt omdat je je sleutels kwijt bent of ’s avonds nog even die nét te kleine letters moet lezen. Voor iedere gelegenheid kun je het licht reguleren.

Tip 2: Ga voor meer groen

Planten in huis zijn niet alleen functioneel en nodig door de zuurstofregulering, ze zorgen ook absoluut voor meer sfeer in huis. En stop vooral niet bij maar een kamerplant. Want juist de combinatie van meerdere planten en bloemen bij elkaar zorgt voor een sfeervolle uitstraling. Planten zorgen ook voor meer rust in huis en hebben een positieve invloed op stressvermindering. Fijne bijkomstigheid toch?

Tip 3: Maak het gezellig met kaarsen

Waar je ook komt, of het nou in een restaurant is of thuis, overdag of ‘s avonds. Kaarsen maken het altijd gezellig en knus. Ze stralen letterlijk en figuurlijk warmte uit. Verspreid ze door je huis en combineer verschillende soorten en maten. Of koop mooie kandelaars en zet ze in een groepje bij elkaar op tafel.

Kaarsen alleen niet voldoende? Denk dan ook eens aan een openhaard. Het hoeft natuurlijk geen echte te zijn met houtblokken en kolen. Je hebt ook hele mooie nep openhaarden die op gas lopen of enkel met licht en nep rook, ja echt! Vuur en vlammen hebben op de een of andere manier iets betoverends en een ontspannende werking op de mens.

Tip 4: Hang iets aan de muur

Met een kale witte muur scoor je geen punten. Je zou de muur een kleurtje kunnen geven, maar je zou ook iets kunnen ophangen. Een mooi schilderij of ander kunstwerk, een grote spiegel of misschien wel een aantal persoonlijke items. Je muur is direct aangekleed en weer leuk om naar te kijken!

Tip 5: Werk met verschillende stoffen en structuren

Werk met verschillende stoffen en structuren

Door verschillende stoffen te gebruiken kun je heel veel met de sfeer doen. Als je bijvoorbeeld je leren bank combineert met een fluwelen poef en een wollen plaid, straalt dat heel veel warmte uit. Ook is het gebruik van verschillende stoffen heel goed voor de akoestiek in je huis. Dubbel voordeel dus!

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button