Terrorisme

De vier van Guildford vrijgelaten

De vier van Guildford vrijgelaten
De vier van Guildford vrijgelaten

– Na ongeveer 15 jaar ten onrechte vastgezeten te hebben werden de vier van Guildford uiteindelijk toch vrijgelaten. Hun veroordeling uit oktober werd nietig verklaard.

Paul Hill werd in november 1974 gearresteerd naar aanleiding van bomaanslagen in Guildford. Op basis van verhoren werden niet veel later ook Gerry Conlon, Patrick Armstrong en Carole Richardson in hechtenis genomen.

Na stevige verhoren werd door alle vier bekend dat ze verantwoordelijk waren voor de bomaanslagen in Guildford. In oktober 1975 werden ze veroordeeld voor en kregen straffen variërend tussen 30 jaar en levenslang. Tijdens de rechtzaak trokken de vier van Guildford allemaal hun bekentenis in en beweerden ze dat deze onder fysieke en mentale druk gegeven waren. Een hoger beroep leverde niks op.

Vele mensen wilden het viertal helpen, maar het duurde tot 1989 toen een detective ontdekte dat notities gemaakt tijdens het verhoor nadien aangepast waren. Op basis hiervan werd alsnog toestemming gegeven voor een hoger beroep.

Aan de hand van het nieuwe bewijs kon alleen maar geconcludeerd worden dat er door de politie gelogen was en de vier werd, nadat hun veroordeling vernietigd was, vrijgelaten.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button