Terrorisme

Anders Breivik zorgt voor bloedbad in Noorwegen

Anders Breivik zorgt voor bloedbad in Noorwegen
Anders Breivik zorgt voor bloedbad in Noorwegen

2 – Middels een dubbele aanslag, bestaande uit een in Oslo en een op het 30 kilometer verderop gelegen eiland Utoya, vermoordt Anders Breivik maar liefst 77 mensen.

Oslo werd in de loop van de ochtend opgeschrikt door een explosie in de regeringswijk van de stad. Een autobom werd vlakbij het kantoor van de Noorse Stoltenberg tot gebracht. Bij deze bomaanslag kwamen acht mensen om het leven.

Diezelfde middag richtte Anders Breivik, gekleed in politie uniform, een bloedbad aan op het eiland Utoya, waar een zomerkamp van de jeugdafdeling van de sociaal democratische Noorse Arbeiderspartij plaatsvond. Breivik opende het vuur op de jongeren en schoot in koele bloeden 69 mensen dood.

De jongeren probeerden te vluchten, maar de terrorist kreeg ruim anderhalf uur vrij spel om iedereen in zijn vizier neer te schieten. Uiteindelijk kon hij overmeesterd worden, waartegen hij zich niet verzette.

Breivik gaf als motief van het bloedbad dat hij tegen de islamisering van zijn land was, waarvan hij de multiculturalisten de schuld gaf. Hij wilden hen raken op de plek waar het hen het meest pijn zou doen.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button