Terrorisme

Aanslag op joodse school

19 maart 2012 – Door een aanslag op een joodse school in de Zuid-Franse stad Toulouse kwamen 3 schoolkinderen en een leraar om het leven. Ook raakten er nog enkele mensen gewond door de schietpartij.

Aanslag Toulouse
Aanslag Toulouse

De dader van de aanslag kwam aangereden op een scooter of motor en ging zeer zorgvuldig te werk. De kinderen stonden samen met de ouders voor de school te wachten. Eenmaal voor de school opende de dader het vuur en schoot op alles wat bewoog.

De dader achtervolgde zelfs een aantal kinderen tot in de school. Hierna vluchtte hij met zijn scooter en motor. Volgens getuigen had de dader een videocamera om zijn nek gebonden. Na de aanslag werd de hoogste staat van paraatheid voor terrorisme afgekondigd in Zuid-Frankrijk.

Uit onderzoek bleek dat hetzelfde soort wapen ook werd gebruikt bij de aanslagen een paar dagen eerder, hierbij kwamen 3 militairen om het leven. De schutter, Mohamed Merah, werd later opgespoord en zijn appartement werd belegerd. Na 2 dagen belegering ging de politie het gebouw binnen om te kijken of Merah nog leefde. Hij kwam verrassend uit de badkamer met vuurwapens en sprong al schietend uit het raam. Hij werd geraakt in zijn hoofd door een scherpschutter en overleed direct. Tijdens de belegering raakten in totaal 6 politiemensen gewond.

Share

Gerelateerde artikelen

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button