Tech

De top 10 PS4 games

Door een computerspel te spelen kun je even in een hele andere wereld duiken. Op de Playstation 4 zijn er allerlei spellen van een hoge kwaliteit te spelen. Van boeiende verhalen, en prachtig ontworpen werelden tot bossgevechten die je telkens opnieuw wilt proberen: dit zijn de tien beste games voor de PS4. De onderstaande lijst is gebaseerd op de scores die de spellen hebben gekregen van Metacritic, een website die de reviews van een grote hoeveelheid recensenten met elkaar combineert.

1. Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 is een action-adventure spel dat in 2018 is verschenen. Het verhaal speelt in 1899, enkele jaren eerder dan de gebeurtenissen van Red Dead Redemption. In de op het Wilde Westen geïnspireerde open wereld kun je allerlei avonturen beleven en moet je er altijd voor zorgen dat je voldoende voedsel en kleding hebt. Het spel plaatst je in morele dilemma’s en je kunt zelf beslissen of je als een gewelddadige slechterik speelt of de wereld juist een stukje beter probeert te maken.

2. Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V is oorspronkelijk in 2013 uitgebracht voor de Playstation 3 en in 2014 voor de Playstation 4. Deze game volgt een groep criminelen die leven in San Andreas, een parodie van Los Angeles. Het spel heeft een centraal verhaal, maar je kunt als speler ook lang rondzwerven in de open wereld. Van alle games voor de PS4 is Grand Theft Auto V het meeste verkochte spel: er zijn meer dan twintig miljoen exemplaren van verkocht.

3. Persona 5 Royal

Hoewel de wereld van de Persona-spellen op het eerste gezicht een normale Japanse school lijkt, is er een verborgen realiteit vol bovennatuurlijke vijanden. Persona 5 Royal is een spel dat verschillende genres met elkaar combineert. Als je succesvol keuzes maakt in de sociale situaties die je in het schoolleven tegenkomt, geeft dit je bonussen die je kan gebruiken wanneer je team vecht tegen vijanden. De wereld van Persona 5 Royal is gebaseerd op verschillende bestaande mythologische figuren.

4. The Last of Us Remastered

Op de vierde plaats vinden we het eerste deel van de Last of Us serie. In dit spel is het je taak om een tienermeisje te beschermen tegen de gevaren van de post-acopalyptische wereld. The Last of Us is oorspronkelijk gepubliceerd voor de PS3 in 2013. In 2014 werd de remastered versie uitgebracht voor de PS4. In deze versie zijn de graphics verbeterd en verschillende verbeteringen doorgevoerd waardoor het spel prettiger te spelen is.

5. God of War

De top 10 PS4 games

God of War was een enorme hit toen het in 2018 op de markt kwam. In totaal zijn er meer dan twaalf miljoen exemplaren van deze game verkocht. Hoewel de eerste spellen uit de God of War-serie zijn gebaseerd op Griekse mythologie, gebruikt het spel uit 2018 Noorse mythologie als inspiratiebron. Het verhaal draait om Kratos, die met zijn zoon op reis gaat om de as van zijn vrouw te verspreiden. Op deze reis kom je allerlei mythische wezens tegen die Kratos met magische wapens moet verslaan.

6. The Last of Us Part II

The Last of Us Part II is in 2020 uitgekomen als het vervolg op een spel uit 2013, dat ook op deze lijst staat. Het is een horrorgame waarin je moet zien te overleven in een post-apocalyptische omgeving. In deze wereld heeft een ziekte veel mensen veranderd in zombie-achtige monsters en vechten de overblijvende mensen onderling. The Last of Us Part II is een action-adventure spel waarin je jezelf onder andere kan verdedigen met geïmproviseerde wapens. In het eerste weekend nadat de gamewas uitgebracht, werden er wel vier miljoen exemplaren verkocht.

7. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

De Metal Gear-serie is het werk van de befaamde spelmaker Hideo Kojima. In deze serie volg je soldaten die geheime missies uitvoeren om nucleaire superwapens onschadelijk te maken. Het genre van de spellen is stealth, wat inhoudt dat je als speler het doel hebt om niet opgemerkt te worden door je vijanden. In Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, dat in 2015 werd uitgebracht, heb je grote vrijheid om een open wereld te verkennen.

8. Uncharted 4: A Thief’s End

In het vierde deel van de Uncharted-serie ga je met de hoofdpersoon Nathan Drake op zoek naar een piratenschat. In deze game ben je niet alleen maar bezig met het vechten of ontwijken van vijanden: je lost ook puzzels op en probeert je weg te vinden zoals in een platformer. Toen Uncharted 4: A Thief’s End uitkwam in 2016, werd het alom geprezen vanwege de gameplay, het verhaal en de prachtige wereld waarin je rondloopt. Er zijn meer dan zestien miljoen exemplaren verkocht van dit spel.

9. Journey

Op de negende plaats staat een artistieke klassieker uit 2015. In Journey speel je als een figuurtje dat reist door uitgestrekte landschappen waarin de ruïnes van een verloren beschaving te ontdekken zijn. Tijdens je reis ontmoet je andere spelers van de game, met wie je samen een deel van je weg af kunt leggen. Hoewel de gameplay van Journey simpel is, heeft het spel dankzij zijn sfeer en emotionele uitwerking een speciale plaats in het hart van veel spelers.

10. Bloodborne

Bloodborne is een game uit 2015 die is gecreëerd door de makers van de bekende Dark Souls-spellen. Net als in Dark Souls, draait de gameplay van Bloodborne om pittige gevechten. Het verhaal van Bloodborne vindt plaats in een naargeestige Victoriaanse stad waar een mysterieuze ziekte met een bovennatuurlijke oorzaak heerst. Je pogingen om de geheimen van deze wereld te ontrafelen kunnen je naar verschillende eindes leiden.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button