Tech

Migreren naar de cloud, wat is het en wat zijn de voordelen?

Het migreren naar de cloud houdt in dat een organisatie ervoor kiest om de data toepassingen over te zetten naar een cloud gebaseerde infrastructuur. Hierdoor is alle data 24/7 op verschillende devices met een internetverbinding te gebruiken. Een cloud oplossing biedt dus praktisch gemak maar ook contactuele voordelen. De services worden beheerd door een extern datacenter waarbij de diensten worden aangeboden op contractbasis. Er is dus geen sprake van een kapitaaluitgave.   

Voordelen van cloud oplossingen

Er zijn diverse voordelen van cloud oplossingen te benoemen. Het belangrijkste voordeel voor veel bedrijven is de flexibiliteit en de schaalbaarheid van deze constructie. Cloudgebaseerde services schalen de capaciteit automatisch op aan de hand van een flexibele- en schommelende vraag. Hierdoor worden uitsluitend de benodigde energiebronnen gebruikt wat van een cloudoplossing een milieuvriendelijke oplossing maakt. Daarnaast kunnen teams vanaf iedere locatie met elkaar samenwerken en is het goed te weten dat de cloud een betere security biedt dan datacenters juist omdat de gevoelige gegevens en apps centraal worden opgeslagen.

Voordelen van cloud oplossingen

Voorbeeld van de toepassing van cloud migratie

Cloud migratie behoort tot de mogelijkheden voor zowel grote- als kleine bedrijven. Een goede service provider biedt verschillende connectiviteit oplossingen aan zodat er voor ieder wensenpakket een juiste oplossing geboden kan worden. Denk hierbij aan meerdere telefonieplatforms en mogelijkheden om ook vaste telefonie in het systeem te integreren. Een goed voorbeeld van een cloud based telefonieplatform waarvan veel gebruik wordt gemaakt is Xelion. Xelion 7 is bijvoorbeeld een complete telefonie- en communicatieoplossing met een gebruiksvriendelijke, intuïtieve interface die je voorziet van alle gewenste functionaliteiten. Het betreft hier een complete telefooncentrale die gebruikt kan worden voor zakelijk bellen, chatten of e-mailen maar ook om te sms’en via een bureau telefoon, smartphone of PC. Er kan dus zowel op kantoor, thuis als onderweg gebruik worden gemaakt van dit cloud based telefonieplatform. Xelion 7 is eenvoudig te integreren met applicaties als Exact, AFAS, PerfectView en SalesForce.

Hier moet je op letten bij je keuze voor een goede service provider

Er zijn veel service providers die cloud diensten aanbieden. Er is in dit opzicht dus wel wat te kiezen. Een goede vergelijking loont in dit geval. Een goede service provider staat 24/7 klaar voor diens partners, beschikt over uitgebreide technische skills om iedere uitdaging weg te nemen en hebben korte lijnen om snel te kunnen schakelen. Precies de service die aansluit op je wensen op dit gebied.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button