Sport

Voetbalrellen Port-Said

Voetbalrellen Port-Said (Bron: EPA/STRINGER)
Voetbalrellen Port-Said

1 februari 2012 – Na de voetbalwedstrijd Al-Masry tegen Al-Ahly braken er rellen uit onder de supporters van beide clubs. Bronnen meldden zeker 75 doden en meer dan 1000 gewonden. 

De wedstrijd tussen de nummer zeven en nummer twee van de Egyptische competitie was tijdens de eerste helft nog rustig. In de rust stormden enkele supporters van de thuisploeg, die met 0-1 achterstond het veld op. Gedurende de tweede helft werden er stenen en vuurwerk op het veld gegooid, waardoor de wedstrijd kort stilgelegd werd. In de tweede helft werd er door de thuisploeg driemaal gescoord.

Vlak voor het einde van de wedstrijd leek het te ontsporen, een spandoek met beledigde teksten van de supporters van Al-Ahly werd uitgerold en een supporter kwam met een ijzeren staaf het veld op. Direct na het laatste fluitsignaal vielen zo’n 10.000 supporters van de thuisploeg de spelers en staf van Al-Ahly aan. De meeste spelers konden zonder veel schade de kleedkamer bereiken, die direct stevig bewaakt werd.

Inmiddels was de aanhang van Al-Ahly ook op het veld en ontstond er een massale vechtpartij. Mensen werden doorgeslagen, neergestoken en doodgetrapt. Ook beveiligingsbeambten kwamen om het leven.  Het nieuws verspreidde zich, waarna ook in andere delen van Egypte rellen uitbraken.

Na de rellen besloten sommige voetballers te stoppen en werd de rest van de competitie afgelast.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button