Sport

Voetbalclub Feyenoord opgericht in Rotterdam

Voetbalclub Feyenoord opgericht in Rotterdam
Voetbalclub Feyenoord opgericht in

1 – De Rotterdamse voetbalclub Feyenoord, die na een aantal naamsveranderingen pas de naam Feyenoord kreeg, werd door een aantal stamgasten opgericht in het café ‘De Vereeniging’ in Rotterdam.

Door een aantal gasten van het café ‘de Vereeniging’ van eigenaar Jac. in Rotterdam werd op 19 juli 1908 een voetbalclub opgericht. De club kreeg de naam ‘Wilhelmina’ en ging spelen in rode shirts met blauwe mouwen en witte broeken.

Een jaar later veranderde men de naam in HFC, van Hillesluise Footbal Club, maar toen ze zich aanmeldden bij de Rotterdamse Voetbalbond bleek dat er al een club was met die naam. Er werd gekozen voor RVV Celeritas.

Toen de ploeg in promoveerde naar de NVB, bleek dat er daar ook al een club was met de naam Celeritas. Nu kreeg de ploeg de naam ‘Feijenoord’, en kwamen ze te spelen in rood-witte shirts met zwarte broek en zwarte kousen.

Al snel groeide de club naar de 1e klasse en behaalde in het eerste grote succes, namelijk het Nederlands landskampioenschap. Vanaf die tijd behoorde Feijenoord bij de top van Nederland. Omdat het voor buitenlandse mensen lastig uit te spreken was, werd de naam in veranderd in ‘Feyenoord’.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button