Sport

Supportersdrama in het Lenin Stadion

Supportersdrama in het Lenin Stadion
Supportersdrama in het Stadion

– In het Lenin Stadion in zijn tijdens de EUFA-Cup wedstrijd tussen Spartak Moskou en HFC Haarlem volgens de Russische regering 66 mensen om het leven gekomen. Ooggetuigen verklaarden dat er meer dan 300 te betreuren waren.

Het in officieel geopende stadion was gevuld met ruim 20.000 supporters. De weersomstandigheden waren slecht. Het was erg koud en de betonnen trappen van het stadion bevatten een laag ijzel.

Vlak voor tijd, bij een 1-0 stand, wilden veel supporters het stadion al verlaten, waardoor de trappen volstroomden met mensen. In de blessuretijd maakte Spartak een tweede doelpunt, wat veel mensen deed beslissen om weer terug naar boven te gaan. Doordat enkelen uitgleden op de ijzige trappen, ontstond er een menselijke .

Volgens de Russische overheid waren er aanvankelijk slechts een klein aantal doden. Later bevestigde de regering dat er 66 mensen omgekomen waren bij het ongeval. Onderzoekers ontdekten echter dat er maar liefst 340 mensen om het leven kwamen bij de grote voetbalramp. Harde bewijzen hiervoor ontbraken echter.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button