Sport

Spanje wint Euro 2008

Spanje wint Euro 2008
Spanje wint Euro 2008

29 juni 2008 – Spanje kroonde zich voor de tweede maal tot Europees kampioen voetbal. In de finale werd Duitsland met 1-0 verslagen. Spanje maakte voor het eerst sinds 1964 de favorietenrol op een eindtoernooi waar. 

Euro 2008 werd, net zoals bij Euro 200o, georganiseerd door twee gastlanden; Oostenrijk en Zwitserland. Aan het twaalfde Europese Kampioenschap deden 16 landen mee. Naast de gastlanden, waren dit onder andere Duitsland, Rusland, Griekenland, Frankrijk en wereldkampioen Italië. Nederland trof in de poule de twee WK finalisten van 2006 en had een zware opgave.

Oranje won echter glansrijk alle drie poulewedstrijden. Met goed voetbal en mooie goals werd Nederland gebombardeerd tot dé favoriet, een rol die ze in de kwartfinale tegen Rusland niet konden waarmaken. Oranje verloor van de mannen van bondscoach Hiddink met 1-3 na verlening. Spanje, Duitsland en Turkije completeerden de top 4. Duitsland won van Turkije en Spanje met gemak van de Russen, waardoor Spanje en Duitsland elkaar troffen in de finale.

In de finale, gespeeld in Wenen, bleef  favoriet Spanje redelijk eenvoudig  overeind tegen het aantrekkelijk voetballende Duitsland. Fernando Torres werd met zijn goal in de 33e minuut matchwinner.

 

 

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button