Sport

Roger Pingeon wint Tour de France 1967

Roger Pingeon wint Tour de France 1967
wint Tour de France

29 juni 1967 – De onbekende Franse renner Roger Pingeon won de Ronde van Frankrijk nadat hij aan het begin van de Tour alle grote favorieten volledig had weten te verrassen

De 54e editie van de Tour startte op 29 juni in Angers en eindigde weer in . Er stonden wederom 130 renners verdeeld over 13 ploegen aan de start. De Tourleiding had 22 etappes met een totale lengte van maar liefst 4780 kilometer uitgestippeld.

De renners begonnen voor het eerst met een proloog die gewonnen werd door de Spanjaard José Marie Errandonea. Door de oude formatie van landenploegen moest het peloton erg wennen en wisselde de gele trui veel.

De onbekende Roger Pingeon wist goed mee te komen tijdens een uitbraak van de Belgische ploeg. De favorieten Janssen, Gimondi, Poulidor, Aimar en Jimenez werden hierdoor dusdanig verrast dat ze een achterstand van 6 minuten opliepen.

De Brit Tommy Simpson kwam tijdens de beklimming van de Mont Ventoux om het leven. De etappe daarna werd de overwinning aan Barry Hoban geschonken als eerbetoon. Verder kon niemand Pingeon nog van de overwinning van de Tour de France afhouden. Elke tegenaanval werd afgeslagen en Roger Pingeon kon in het geel aankomen in Parijs.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button