Sport

Olympische Spelen Sydney

Olympische Spelen Sydney
Olympische Spelen Sydney

15 september 2000 – De eerste Spelen van het nieuwe Millennium werden gehouden in Sydney. Het was de tweede keer dat de Zomerspelen in Australie gehouden werden. Melbourne was in 1956 de organisator.

De Spelen duurden van 15 september tot 1 oktober en er deden 10.651 sporters mee. Nederland beleefde de meest succesvolle Spelen uit de geschiedenis. Met 12 gouden, 9 zilveren en 4 bronzen medailles werd Nederland achste in het medailleklassement.

Inge de Bruin zwom gouden tijden op de 50 meter en 100 meter vrije slag en ook won ze de 100 meter vlinderslag. Pieter van den Hoogeband won de 100 meter vrije slag en versloeg de favoriet Ian Thorpe op de 200m vrije slag. Op de 50m vrije slag eindigde Van de Hoogenband als 3de en vervolgens bezorgde hij de estafetteploeg de bronzen medaille.

Leontien Zijlaard-van Moorsel won bij het wielrennen de achtervolging, de wegwedstrijd en de tijdrit en ze haalde zilver bij de puntenkoers. Verder was er goud bij de mannelijke hockeyers en de judoka Mark Huizinga.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button