Sport

Odile Defraye wint Tour de France 1912

Odile Defraye wint Tour de France 1912
wint

2 1912 – De Belgische wielrenner Odile Defraye won de Ronde van nadat zijn kopman Gustave Garrigou had moeten opgeven en hij in de leiderspositie kwam.

De 10e editie van de Tour de France startte op in Parijs en eindigde ook weer in de Franse Hoofdstad. In totaal waren er 15 etappes ingepland met een totale lengte van 5319 kilometer.

Odile Defraye kwam in de ploeg als knecht van de Franse renner Gustave Garrigou die de Tour een jaar eerder al op zijn naam had geschreven. Door spijkers die op de weg waren gestrooid door tegenstanders van de Tour reed Gustave Garrigou lek.

Odile Defraye wachtte op zijn kopman en vocht samen met hem de weg terug naar het peloton. Gustave Garrigou kwam echter niet goed mee en zei tegen Odile Defraye dat hij alleen moest doorgaan. De hele Franse ploeg stapte uit de Tour als .

Odile Defraye won uiteindelijk drie etappes en schreef geschiedenis door als eerste Belg de Ronde van Frankrijk te winnen. Heel België stond op zijn kop door deze fantastische overwinning.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button