Sport

Mike Tyson verliest wereldtitel boksen aan James Douglas

Mike Tyson verliest wereldtitel boksen aan James Douglas
Mike Tyson verliest wereldtitel aan James Douglas

– Meer dan 60.000 toeschouwers zagen regerend zwaargewicht boksen Mike Tyson in de tiende ronde knock out geslagen worden door James Douglas.

De ongeslagen wereldkampioen "Iron Mike" had nog nooit een profwedstrijd verloren. En zoals gewoonlijk ging Tyson direct de eerste ronde er vol in.

De meeste tegenstanders van Tyson waren vaak na de eerst ronde al knock out, maar Douglas gaf goed partij. In ronde vier kreeg Tyson last van een zwelling bij zijn linkeroog. Normaal gesproken werd die dan verzorgt, maar aangezien Tyson nooit verloor, had zijn team hier geen materiaal voor meegebracht.

In ronde acht dacht Douglas dat hij goed bezig was en verloor heel even zijn aandacht en Tyson sloeg direct toe met een uppercut en Douglas ging naar de grond. Douglas kwam moeilijk overeind maar redde het.

In ronde tien viel Tyson nog even vol aan maar werd uiteindelijk flink naar de grond geslagen door James "Buster" Douglas en ging knock out. Tyson was voor het eerst niet meer ongeslagen en verloor zijn wereldtitel.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button