Sport

Lance Armstrong wint Tour de France 2000

Lance Armstrong wint Tour de France 2000
Lance Armstrong wint 2000

– De Amerikaanse renner Lance Armstrong wist de Ronde van voor de tweede maal op rij te winnen. Hij bleef de Duitser ruim zes minuten voor.

De 87e editie van de Tour de France startte op 1 juli in Futuroscope en eindigde zoals altijd in de Franse . Er verschenen 177 renners verdeeld over 20 ploegen aan de start. Er waren 21 etappes gepland met een totale lengte van 3662 kilometer.

Ook dit jaar was de Texaan Lance Armstrong de grote favoriet. De proloog ging dit jaar naar de Egelsman David Millar. Na de proloog was het aan de sprinters, Tom Steels won de eerste twee sprintduels. In de zesde etappe was er een Nederlands succes, Léon van Bon was iedereen te snel af. De gele trui wisselde na Millar naar Laurent Jalabert, Alberto Elli en eindigde bij Lance Armstrong die het tricolor na de negende etappe overnam en niet meer afstond.

De 11e en 17e etappe werden gewonnen door Erik Dekker, die hiermee zijn grote doorbrak bevestigde. Tijdens de bergetappes controleerde Armstrong als heer en meester. Wat opvallend was, was dat Armstrong maar één etappe op zijn naam schreef, dit was de 19e etappe, een individuele tijdrit.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button