Sport

Lance Armstrong wint de Tour de France voor de zevende keer

Lance Armstrong wint de Tour de France voor de zevende keer
wint de voor de zevende keer

2 2005 – De unieke prestatie van Lance Armstrong uit 2004 werd nog verder uitgebouwd. Op 24 juli 2005 werd de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong voor de zevende keer gehuldigd als winnaar van de Tour de France.

Armstrong had vooral bij zijn vijfde zege veel tegenstand te dulden, maar bij zowel zijn zesde, als zijn zevende overwinning was hij oppermachtig. Op 24 juli 2005 had hij meer dan vier minuten voorsprong op zijn naaste belager Basso.

In oktober 1996 werd bij Lance Armstrong geconstateerd. De artsen schatten de kans op herstel op 40%, maar in februari 1997 werd hij genezen verklaard. Vanaf dat moment ging de wielrenner uit Austin, Texas heel erg hard trainen. Zijn enige doel werd het winnen van de Tour de France.

Armstrong won de Tour voor het eerst in 1999. Hij bleef Alex Zulle meer dan zeven minuten voor in het klassement. Ook in , 2001 en won de Texaan met meer dan zes minuten voorsprong. De vijfde zege was de meest zwaar bevochten zege van Armstrong, met iets meer dan een minuut voorsprong op . In 2004 werd Jan Ullrich op ruim zes minuten wederom tweede. Na zijn zevende zege kondigde Armstrong zijn afscheid aan.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button