Sport

Heizeldrama

Heizeldrama
Heizeldrama

29 mei 1985 – Tijdens de Europacup 1 finale tussen Liverpool en Juventus in het Heizelstadion in Brussel ontstonden rellen waarbij 39 supporters om het leven kwamen en honderden ernstig gewond raakten.

De Belgische politie dacht alles perfect geregeld te hebben. Het ging verkeerd nadat de Italiaanse supporters in vak Z de Engelsen ophitsten, zodat deze een eerste aanval uitvoerden op de scheiding tussen de twee vakken. De politie kwam met veel te weinig manschappen tussenbeide.

Kort daarna voerden de Engelsen nog een aanval uit. In het ‘Italiaanse’ vak ontstond hevige paniek. De Italiaanse supporters probeerden te ontkomen aan de aanstormende groep Engelsen. Als gevolg daarvan ontstond een enorme duwpartij waardoor de menigte zich naar de rand van het vak bewoog. De druk op de oude muur werd te groot, waarna deze afbrak. Enkele supporters vielen, anderen werden vertrapt in de menigte.

Ondanks het Heilzeldrama werd de wedstrijd uitgespeeld en werd er door Juventus gewonnen door een doelpunt van Platini met 1-0.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button