Sport

Gilles Villeneuve omgekomen door tragisch ongeval

Gilles Villeneuve omgekomen door tragisch ongeval
Gilles Villeneuve omgekomen door tragisch ongeval

– De Formule 1 Gilles Villeneuve reed tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van België op zijn tegenstander en overleed later in het ziekenhuis aan de gevolgen van de crash.

Joseph Gilles Henri Villeneuve werd op 18 januari in Berthierville, Québec Canada. Hij begon zijn Formule 1 carrierre in 1977 bij Mc Claren. Voor dit team reed hij maar één race. Daarna kwam hij aan het stuur bij Ferrari als beoogde opvolger van die dat jaar kampioen werd. Villeneuve stond bekent om zijn rijstijl, hij trok altijd alles uit de kast.

Tijdens de Grand Prix van San Marino dacht Villeneuve dat hij de buit binnen had maar zijn teamgenoot Didier Pironi ging tegen de orders van het team in en pakte de overwinning. Villeneuve sprak hierna nooit meer met Didier Pironi.

Tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van in Belgie probeerde Villeneuve Jochen Mass in te halen die een langzame ronde reed. Hierbij raakte hij de band van de bolide van Mass waardoor zijn auto gelanceerd werd. Villeneuve werd uit zijn auto gelsingerd en tegen de hekken geworpen. Hier werd nog geprobeerd om hem te reanimeren maar hij overleed later die avond in het ziekenhuis van Leuven op 32-jarige leeftijd.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button