Sport

George Best overleden

George Best
George Best overleden

25 november 2005 – De Britse voetballegende, oud-speler van onder andere Manchester United en het Noord-Ierse nationale elftal, overleed aan de gevolgen van een longontsteking. Enkele weken eerder was George Best al opgenomen in het ziekenhuis in Londen vanwege een  leverinfectie. 

George Best, geboren op 22 mei 1946 in Belfast,  maakte al op 17-jarige leeftijd bij Manchester United. Bij Manchester werd de speler al snel onmisbaar. Met de Red Devils won hij tweemaal de nationale titel en won hij de Europa Cup 1. In de finale tegen Benfica wist Best tweemaal het doel te treffen. De speler stond bekend om zijn techniek en passeerbewegingen en werd mede daarom in 1968 gekozen tot Europa’s beste speler.

Buiten het veld gedroeg Best zich minder voorbeeldig. Met zijn lange haar, hij werd ook wel de vijfde Beatle genoemd, was hij een vrouwenverslinder. Daarnaast was hij regelmatig dronken en was hij dol op gokken. Dit gedrag maakte zijn positie bij Manchester United onhoudbaar. Op 26-jarige leeftijd moest hij de club verlaten. In zijn tijd bij Manchester speelde Best 466 wedstrijden en maakte hij 178 doelpunten.

Nog 10 jaar speelde George Best bij verschillende clubs in Engeland, Australie en Amerika, maar de drank zorgde ervoor dat hij nooit meer zijn oude niveau haalde. In  2002 kreeg Best nog een nieuwe lever, maar uiteindelijk werd de roep om alcohol hem toch teveel.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button