Sport

Ferenc Puskas overleden

Ferenc Puskas overleden
Ferenc Puskas overleden

17 november 2006 – De ster van het Hongaarse voetbalelftal van de begin jaren ’50 overleed op 79-jarige leeftijd. Een aantal jaren eerder was bij Puskas de ziekte van Alzheimer geconstateerd

Ferenc Puskas werd op 2 april 1927 in Boedapest geboren. Zijn talent werd op jonge leeftijd herkend en op zijn 16e speelde hij al in de hoogste klasse van de Hongaarse voetbalcompetitie.

In augustus 1945 maakte hij zijn debuut in het Hongaarse nationale elftal en met dit team won hij op de Olympische Spelen in Helsinki de gouden medaille. Tussendoor was hij met 50 doelpunten ook nog eens Europees topscorer geweest. Hongarije was tijdens het WK van 1954 de grote favoriet, maar mede doordat Puskas niet helemaal fit was, werd de finale verloren.

Ferenc Puskas voetbalde vanaf 1956 bij het legendarische elftal van Real Madrid en won met hen vele prijzen. Op zijn 39ste stopte Puskas met voetballen en werd trainer. Met Panathinaikos werd de finale van de Europacup 1 behaald, die Ajax met 2-0 won.

Pas in 1993 keer hij terug naar zijn vaderland. Het laatste jaar van zijn leven bracht Ferenc Puskas door in het ziekenhuis in Boedapest, waar hij ook overleed.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button