Sport

Don Budge overleden

Don Budge overleden
Don Budge overleden

2000 – De voormalig tennisspeler overleed aan een hartstilstand in het verpleeghuis in Scranton, waar hij sinds twee maanden, na een , verbleef. Don Budge werd 84 jaar oud.

Don Budge kreeg in 1938 wereldwijde bekendheid door als eerste speler in de geschiedenis in één jaar alle vier de Grand Slam toernooien te winnen. Fred Perry was de eerste speler die alle Grand Slams won, maar het lukte hem niet om dat in één jaar te doen.

Voordat hij zich stortte op het speelde Budge verschillende andere sporten. Op 15-jarige leeftijd won hij het jeugdtoernooi in Californië, maar op een andere ondergrond dan hard-court kon hij niet uit de voeten.

Dankzij intensief trainen lukte het Budge om in 1937 zijn eerste Grand Slam te winnen. Na Wimbledon won hij ook de in 1937. Het jaar erop schreef hij de Australian Open en Roland Garros op zijn naam en verdedigde hij met succes zijn andere twee Grand Slam titels.

Na zijn overwinning in de US Open van 1938 won Don Budge geen enkele Grand Slam meer. Tijdens zijn tijd in het leger, raakte hij geblesseerd aan zijn schouder. Ondanks deze kwetsuur bleef Budge tot 1954 tennissen. In werd hij opgenomen in de Tennis Hall of Fame.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button