Sport

Argentinie wint WK voetbal 1986

Argentinie wint WK voetbal 1986
Argentinie wint WK voetbal 1986

– Het door georganiseerde WK voetbal 1986 werd door Argentinie gewonnen. West werd in de finale met 3-2 verslagen.

Wegens economische redenen kon Colombia, die eerder het WK had toegewezen gekregen, het WK niet organiseren. Mexico werd een aantal maanden voor het begin van het toernooi getroffen door een waardoor uit vele landen hulp werd geboden om de organisatie op tijd rond te krijgen.

Van de 24 deelnemende landen gingen er 16 naar de tweede ronde. , Belgie en West Duitsland schakelden in de kwartfinale respectievelijk , en Mexico door middel van penaltys uit.
Maradonna zorgde met twee doelpunten voor Argentinie ervoor dat ook Engeland de halve finale niet redde. De eerste goal van Maradonna, gescoord met de hand,  is later beroemd geworden door de verklaring van Maradonna. Hij gaf aan dat de bal door ‘de hand van God’ in het doel terecht kwam.

De halve finale tussen Frankrijk en West Duitsland werd door de Duitsers gewonnen en Argentinie won van de Belgen met wederom twee doelpunten van sterspeler Maradonna.

Tijdens de finale in het Aztecen stadion kwam Argentinie met 2-0 voor te staan. De Duitsers wisten terug te komen tot een gelijkstand, maar vlak voor tijd scoort Burrucha de winnende treffer; 3-2.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button