Sport

Alberto Contador wint Tour de France 2007

Alberto Contador wint Tour de France 2007
wint Tour de France

2 2007 – De Spanjaard Alberto Contador wist, nadat Michael Rasmussen uit zijn ploeg werd gezet, met veel geluk de winnaar van de Tour de France van 2007 te worden. Hij wist Cadel Evans en Levi Leipheimer net voor zich te houden .

De 94e editie van de Ronde van startte in de Britse Londen en eindigde op 2 in . Er stonden 189 renners aan de start verdeeld over 21 ploegen. Er stonden 2o etappes gepland met een totale lengte van 3570 kilometer.

Er waren niet echt favorieten aan het begin van de Tour en daarom zag het er spannend uit. Fabian Cancellara reed de eerste dagen in het geel en won twee etappes. Rasmussen was na enkele ritten de grootste verrassing en reed maar liefst 10 dagen in het geel. Rasmussen, renner van de Rabobankploeg wist in de bergen ook iedereen voor zich te houden. Hij werd echter uit de Tour gezet, nadat bleek dat hij had gelogen over zijn verblijfplaats vlak voor de Tour.

Dit was de uitgelegen mogelijk voor Contador om toe te slaan waarna hij de eindoverwinning naar zich toe wist te trekken. De Tour de France van 2007 werd echter wederom overschaduwd door het vele dopinggebruik.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button