Spoorwegen

Malbone Street treinramp kost 93 levens

Malbone Street treinramp kost 93 levens
Malbone Street treinramp kost 93 levens

1 november 1918 – Tijdens een staking werd een onervaren machinist op een passagierstrein gezet. Hij nam een bocht veel te hard, waarna de trein volledig ontspoorde. Maar liefst 93 mensen kwamen om het leven.

Tijdens de laatste dagen van de Eerste Wereldoorlog vond er een massale treinstaking plaats. Er kwam een tekort aan machinisten en Edward Luciano, een onervaren machinist, werd opgeroepen voor de rit op de Brighton Beach Linie in Brooklyn.

Hij had nog nooit een passagierstrein gereden en hij kende de route niet. Toch vertrok de passagierstrein om 06.22 uur en bereikte al snel een snelheid van 65 km/u. Bij de tunnel bij Malbone Street had de machinist af moeten remmen tot de toegestane snelheid van 10 km/u, maar Edward Luciano nam de bocht in de tunnel met 60 km/u.

De eerste drie coupés ontspoorden volledig, waarna de linkerkant van de trein volledig opengereten werd. De passagiers in de tweede en derde coupé hadden geen enkele overlevingskans bij de crash, terwijl de vijfde coupé bijna onaangetast was.

Naast de 93 slachtoffers waren er ook tientallen gewonden. De machinist kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button