Spoorwegen

Frontale treinbotsing in Tennessee

Frontale treinbotsing in Tennessee
Frontale treinbotsing in Tennessee

– Twee passagierstreinen botsten op volle snelheid frontaal tegen elkaar. De ramp werd een van de meest dodelijke spoorwegongevallen in de geschiedenis van de .

Om 07.07 uur vertrok nr. 4 vanuit Nashville richting Memphis. Op hetzelfde moment kwam echter trein nr. 1 vanuit Memphis het station Nashville binnen op hetzelfde spoor.

Trein nr. 1 kreeg van de verkeersleiding toestemming om het station binnen te komen. De andere trein had moeten wachten tot de trein uit Memphis gepasseerd was. De machinist weigerde echter deze check zelf uit te voeren en liet deze over aan een onervaren hulp.

Deze zag een lege trein aan voor trein nr. 1 en gaf het teken dat er vertrokken kon worden. Toen bleek dat de beide op hetzelfde spoor op elkaar af kwamen, werd er door een torenmeester nog een noodfluit geblazen, maar dit mocht niet meer baten.

Iets na 07.15 uur botsten de twee treinen frontaal op elkaar, beide met een snelheid van ongeveer 100 km/u. Er kwamen 101 mensen om het leven en 171 raakten er gewond. De knal van de botsing werd op twee kilometer afstand nog gehoord.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button