Politiek

Richard Nixon overleden

Richard Nixon overleden
Richard Nixon overleden

22 april 1994 – De voormalige Republikeinse president, Richard Nixon, overleed in New York op 81-jarige leeftijd aan de gevolgen van een beroerte.

Richard Milhous Nixon werd op 9 januari 1913 geboren. Vanaf 1946 vervulde hij prominente rollen in de Amerikaanse politiek. Eerst als senator, daarna als vicepresident en vervolgens als presidentskandidaat. Nixon verloor de verkiezingen van 1960 echter met minimaal verschil van John F. Kennedy, maar wist uiteindelijk in 1969 toch president van de Verenigde Staten te worden.

Richard Nixon werd op 20 januari 1969 beëdigd tot de 37e president van Amerika. Gedurende zijn termijn daalde zijn populariteit, mede doordat hij geen einde kon maken aan de Vietnamoorlog. Hij won vervolgens wel in 1972 opnieuw de verkiezingen, maar moest in 1974 onder grote druk aftreden toen bleek dat hij nauw betrokken was bij het Watergate schandaal.

Zijn echtgenote, Pat Nixon, met wie hij op 21 juni 1940 trouwde, was een jaar eerder overleden. Richard Nixon liet twee dochters na.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button