Politiek

Rajiv Gandhi gedood bij bomaanslag

Rajiv Gandhi gedood bij bomaanslag
Rajiv Gandhi gedood bij

21 mei 1991 – De ex-president van India, zoon van de in vermoorde Indira Gandhi, werd twee jaar na zijn aftreden gedood toen een vrouwelijke Tamil Tijger zich naast hem opblies. Gandhi werd 46 jaar oud.

Rajiv Ratna Gandhi werd geboren op als de oudste zoon van Indira en Feroze Gandhi. Hij interesseerde zich, ondanks het presidentschap van zijn moeder, weinig voor politiek en werkte als piloot voor Indian Airlines.

Nadat Indira Gandhi in 1984 werd vermoord door twee van haar lijfwachten, liet Gandhi zich overhalen zich kandidaat te stellen. Hij zorgde voor een grote overwinning en zorgde sinds zijn aantreden voor grote veranderingen in India.

Zo verbeterde hij de economische situatie, hij moderniseerde de telecommunicatie en het onderwijssysteem en zorgde voor een verbeterde relatie met de VS. Door het sturen van vredestroepen naar kreeg hij een conflict met de Tamil Tijgers.

In 1989 trad Gandhi af na een verkiezingsnederlaag door een corruptieschandaal. Hij bleef voor het congres werken en tijdens het campagnevoeren werd hij gedood doordat een vrouwelijke Tamil Tijger zich opblies. Zijn vrouw Sonia won in de .

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button