Politiek

Mussolini door Duitsers bevrijd

Mussolini door Duitsers bevrijd
Mussolini door Duitsers bevrijd

– De afgezette fascistische , Benito Mussolini, werd door middel van een Duitse onder leiding van Otto Skorzeny bevrijd en naar Duitsland overgevlogen.

Nadat Benito Mussolini in juli was afgezet, werd hij een dag later door de gevangen genomen. Onder de Italiaanse fascisten was steeds meer twijfel ontstaan over het functioneren van Mussolini en ook koning Victor Emanuel III zat er al langere tijd erover te denken hem te vervangen.

Mussolini werd na zijn arrestatie op verschillende plekken ondergebracht, maar uiteindelijk werd hij naar hotel Campo Imperatore in de Apennijnen, aan de voet van de berg Gran Sasso, gebracht. De Italiaanse regering stond op het punt om hem te berechten en uit te leveren, maar Hitler zag in Mussolini een belangrijke pion in Italië.

Duitse paracommando’s onder leiding van Skorzeny bevrijdden de gevallen dictator uit zijn gevangenschap en brachten hem naar München, waar hij herenigd werd met zijn familie. Vervolgens werd Mussolini door Hitler naar Italië teruggestuurd om daar opnieuw aan de macht proberen te komen.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button