Politiek

Einde van het bewind van Pol Pot

Einde van het bewind van Pol Pot
Einde van het bewind van Pol Pot

– De leider van Cambodja, Pol Pot, vluchtte voor Vietnamese troepen door het oerwoud richting de Thaise grens. Hierdoor kwam er een einde aan zijn schrikbewind, dat miljoenen mensen het leven kostte.

Pol Pot was sinds 17 april leider van Cambodja door samen met zijn Rode Khmer leger president Lon Nol af te zetten. Pol Pot wilde van zijn land een agrarische staat maken met slechts 1 klasse.

De inwoners van de door vluchtelingen overvol geraakte steden werden ’s nachts door geweerschoten gewekt en massaal gedwongen te verhuizen naar het platteland. De Phom Penh telde 4 miljoen inwoners die paraat moesten zijn.

Op het platteland waren echter geen voorzieningen en onderweg stierven al duizenden mensen. Mensen die bijzondere talenten hadden pasten volgens Pol Pot niet in het systeem waardoor ze werden.

Pol Pot kwam ten val door een oorlog met . Deze viel Cambodja in en veroverde op 8 januari 1979 de hoofdstad van Cambodja. Pol Pot en zijn leger vluchtten hierop naar , waar Pol Pot in 1998 stierf.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button