Oorlog

Adolf Eichmann geexecuteerd voor oorlogsmisdaden

Adolf Eichmann geexecuteerd voor oorlogsmisdaden
Adolf Eichmann geexecuteerd voor oorlogsmisdaden

– De Duitse nazi-functionaris in het Derde Rijk werd door een rechtbank in Israël veroordeeld voor oorlogsmisdaden en werd kort daarna geëxecuteerd door . Adolf Eichmann werd 56 jaar oud.

Otto Adolf Eichmann werd geboren op 19 maart in Solingen. Hij had een donker uiterlijk en werd hierdoor als kind door zijn klasgenoten vaak uitgescholden voor . Hij werd op 26-jarige leeftijd lid van de Oostenrijkse Nazipartij.

Hij klom snel op binnen de SS en in 1934 was hij als Zionisme-expert in Berlijn verantwoordelijk voor het ‘Joodse probleem’. Hij was ervan overtuigd dat het verbannen van de uit het Duitse territorium de beste oplossing was.

Hij kreeg het idee om de Joden uit Duitsland naar Palestijnse gebieden te deporteren en met de Anschluss van Oostenrijk in kreeg hij ook de kans om het in de praktijk te brengen. Eichmann zorgde ervoor dat er duizenden Joden Oostenrijk verlieten en hij was medeverantwoordelijk voor het transporteren van miljoenen Joden naar concentratiekampen.

Eichmann wist na de oorlog naar Argentinië te vluchten, waar hij door Oud- gevangene Simon Wiesenthal opgespoord werd. Hij werd uiteindelijk in Israël ter dood veroordeeld.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button