Natuurrampen

Orkaan Camille eist 256 levens in de Verenigde Staten

Orkaan Camille eist 256 levens in de Verenigde Staten
Orkaan Camille eist 256 levens in de Verenigde Staten

– Met windsnelheden van meer dan 335 km/u sloeg orkaan Camille een aantal keer toe in de Verenigde Staten. Vooral Louisiana, en Virginia werden getroffen en in totaal stierven er 256 mensen.

Op 5 augustus ontwikkelde zich een tropische onweersstoring boven de Afrikaanse kust. Deze trok richting het westen de over richting de Caribische Zee. De storm volgde daar de warme zeestroom richting de Golf van Mexico, terwijl ze snel aan kracht won.

Als een orkaan in de derde categorie landde Camille op , waarna ze tijdelijk verzwakte. Boven de Golf van Mexico groeide ze echter toch uit tot een orkaan van de vijfde categorie. Op had Camille windsnelheden van meer dan 335 km/u voordat ze landde in Louisina. Hierna landde ze nog een keer in Bay St Louis in Mississippi.

Twee dagen later zwakte Camille af tot een tropische depressie en bracht een tijd zeer veel regen. Camille was jarenlang de op een na duurste orkaan die ooit had toegeslagen in de Verenigde Staten. Tenminste 256 mensen stierven en de schade liep in de tientallen miljarden dollars.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button