Natuurrampen

Orkaan Bob eist twee levens in Louisiana

Orkaan Bob eist twee levens in Louisiana
Bob eist twee levens in Louisiana

1979 – Orkaan Bob, de eerste orkaan in het Atlantisch basin in juli sinds 1959, sloeg vooral toe in Virginia en Louisiana. De eerste met een jongensnaam sinds 1952 kostte twee mensenlevens.

Van de Afrikaanse kust trok in de laatste week van juni een tropische golf naar het westen, richting de en de Caribische zee. Daar kwam de onweersstoring echter niet tot ontwikkeling, dit duurde tot .

Het lagedrukgebied ontwikkelde zich en op 9 juli ontstond een tropische depressie, die zich vanuit de Golf van Mexico naar het noordoosten verplaatste en op 10 juli transformeerde in tropische storm Bob. Een dag later werd Bob een orkaan en behaalde hij windsnelheden van 120 km/u, voordat hij landde bij Grand Isle in Louisiana.

Door het landcontact zwakte Bob weer af tot een tropische storm en als een depressie vervolgde hij zijn weg via Tennessee, Kentucky, Indiana, , West Virginia en Virginia voordat hij op 16 juli oploste.

Bij zijn landcontact in Louisiana kwamen er twee mensen om het leven en Bob veroorzaakte een schade van meer dan 20 miljoen dollar.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button