Misdaad

Tweede vluchtpoging van Alcatraz wederom mislukt

Tweede cluchtpoging van Alcatraz wederom mislukt
Tweede cluchtpoging van Alcatraz wederom mislukt

16 december 1937 – Het lukte de twee gevangen Ralph Roe en Theodore Cole om van het eiland Alcatraz af te komen, maar ze werden echter nadien nooit meer gezien, waarna aangenomen werd dat ze verdronken waren in het koude water.

Beide gevangenen zaten vast voor een bankoverval, maar werden pas naar Alcatraz gebracht, nadat een ontsnappingspoging mislukt was. Op de dag van de ontsnapping was het erg mistig op en om Alcatraz. Dit was voor de beiden gevangenen het juiste moment om te ontsnappen.

De twee hadden zich goed voorbereid. Vanaf hun werkplek hadden ze een weg door het raam naar buiten gebaand. Met een steeksleutel, meegenomen van hun werkplek, lukte het tweetal om door het hek te komen en het strand te bereiken. Vanaf het strand werd echter geen spoor meer gevonden van het tweetal.

Een medegevangene verklaarde het tweetal te hebben gezien op het water, waarbij ze door tonnen bleven drijven. De stroming was echter te sterk en zou ervoor hebben gezorgd dat beide mannen richting de oceaan zouden zijn gedreven en waren verdronken.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button