Misdaad

Schietpartij op universiteit eist zeven doden

3 april 2012 – Op een christelijkeĀ universiteit in Oakland, Amerika kwam een 43-jarige man een klaslokaal binnen en begon wild om zich heen te schieten. Door de schietpartij kwamen zeven mensen om het leven.

Schietpartij universiteit
Schietpartij universiteit

Tijdens de schietpartij werden er veel colleges gegeven op de christelijke universiteit waar met name Koreaanse studenten op zaten. Ook de schutter was van Koreaanse komaf, deze was waarschijnlijk een oud-student.

Volgens ooggetuigen kwam de 43-jarige man een lokaal binnen en schoot direct de lerares dood vervolgens zei hij dat iedereen in de rij moest gaan staan en dat hij ze ging vermoorden. Nadat de schutter zijn daad had gedaan vluchtte hij weg en werd hij later in een nabijgelegen winkelcentrum aangehouden. Later bleek dat de man 2 maanden eerder van school was gestuurd vanwege slecht gedrag. De man werd erg gepest op school, dat was de reden van zijn daad.

Door de schietpartij kwamen 7 mensen om het leven en raakten er nog eens 3 mensen gewond. Onder de doden waren 6 studenten en 1 medewerker.
Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button