Misdaad

Schietpartij op school in Winnenden eindigt met 16 doden

Schietpartij op school in Winnenden eindigt met 16 doden
Schietpartij op school in Winnenden eindigt met 16 doden

11 maart 2009 – In het Zuid-Duitse Winnenden schoot een oud-leerling, van de Albertville-Realschulle, de 17-jarige Tim Kretschmer, 15 leerlingen, docenten en andere onschuldige slachtoffers dood. Uiteindelijk bracht hij zichzelf om het leven.

Om 9.30u in de ochtend opende Kretschmer met een Beretta 92FS het vuur. Hij liep al schietend door de gangen en schoot mensen in verschillende lokalen door het hoofd. Binnen vijf minuten na het eerste schot was er een politie eenheid ter plekke. Op dat moment was de schutter nog volop bezig.

De 17-jarige jongen schoot op de agenten en vluchtte de school uit. Hij wist via het terrein van de nabijgelegen psychiatrische instelling te ontkomen, waar hij de tuinman neerschoot. De agenten raakten de dader kwijt en kamden het gehele dorp uit. Daarnaast werden er blokkades opgeworpen.

De schutter overmeesterde een automobilist en dwong hem te helpen met vluchten. Ze ontweken de blokkades. Na een rit van twee uur raakte de Volkswagen echter van de weg en vlucht de jongeman te voet verder. De politie zit hem vervolgens weer op de hielen en bij een autobedrijf werd hij omsingeld. Vlak voor de omsingeling werden nog twee mensen om het leven gebracht.

Na te zijn geraakt in zijn been, besloot Kretschmer zichzelf door zijn hoofd te schieten. Na onderzoek bleek dat de oud-leerling zich niet gewaardeerd voelde op de middelbare school en vermoedelijk door gewelddadige computerspellen aangezet was tot zijn daden.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button