Misdaad

Mary Bell veroordeeld voor moord op twee peuters

Mary Bell veroordeeld voor moord op twee peuters
Mary Bell veroordeeld voor moord op twee peuters

– De elf-jarige vermoordde twee peuters in de achterbuurten van Newcastle. Ten tijde van de eerste moord was zij slechts tien jaar oud. Ze werd veroordeeld tot voor onbepaalde tijd.

Haar eerste moord pleegde Mary Flora Bell op 2 op de 4-jarige Martin Brown. Ze had hem meegenomen naar een verlaten huis en liet hem daar achter nadat ze hem gewurgd had. Enige tijd later doodde ze samen met haar vriendinnetje Norma de 3-jarige Brian Howe.

Ze kerfde na het wurgen de letter ‘M’ in de buik van de peuter. Hierdoor werden de twee moorden in verband met elkaar gebracht en werden beide meisjes aangehouden. Mary Bell werd door jeugdpsychiaters omschreven als psychopaat en zij werd veroordeeld tot opsluiting voor onbepaalde tijd. Norma werd vrijgesproken.

Mary verbleef tien jaar in een bewaakt internaat en werd in overgeplaatst naar en open gevangenis. Nadat ze hier tijdelijk ontsnapt was, werd ze in op 23-jarige leeftijd vrijgelaten. Ze kreeg hierna het recht om een nieuw leven onder een andere naam te beginnen.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button