Misdaad

John Wayne Gacy geexecuteerd

John Wayne Gacy geexecuteerd

– Gedurende de periode 1972 tot vermoordde Gacy 33 mannen en jongens die hij in zijn kruipruimte verstopte. Hij werd na een proces door middel van een geëxecuteerd.

Gacy werd op jonge leeftijd door zijn alcoholische vader mishandeld omdat hij een ‘mietje’ zou zijn. Hij schaamde zich voor zijn homoseksueliteit, wat ervoor zorgde dat hij een haat ontwikkelde jegens andere homoseksuelen.

Hij werd in 19 veroordeeld voor het plegen van verboden seksuele handelingen en zat 16 maanden in de cel. Hij beterde zijn leven, begon een succesvol aannemersbedrijf en verkleedde zich als clown Pogo en trad op in ziekenhuizen en bij kinderfeestjes. In 1978 verdween de 15-jarige Robert Piest en onderzoek leidde naar Gacy.

Hij werd onder observatie gesteld, wat hem nerveus maakte en ervoor zorgde dat hij na een paar weken bij zijn advocaat bekende 33 moorden gepleegd te hebben, waaronder ook Piest. Zijn slachtoffers, tussen 9 en 22 jaar, verstopte hij in zijn kruipruimte.

Wegens het homoseksuele karakter van zijn slachtoffers vond hij dat hij de wereld een dienst had bewezen. Hij kreeg na 14 jaar cel een dodelijke injectie toegediend.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button