Misdaad

Bezetting van Alcatraz ten einde

Bezetting van Alcatraz ten einde
Bezetting van Alcatraz ten einde

11 juni 1971 – Na een periode van 19 maanden op het eiland gezeten te hebben werd de overgebleven groep Indianen door de Federal Marshalls verwijderd van Alcatraz.

De bezetting van Alcatraz begon op 20 november 1969. Een 79 mensen tellende groep Indianen wilden het eiland gaan gebruiken als cultureel centrum voor Indianen. Daarnaast wilden de Indianen aandacht vragen voor de problemen die deze groep van de bevolking in Amerika ondervond.

De Amerikaanse kustwacht reageerde met de eis dat de Indianen binnen een etmaal het eiland moesten verlaten, ze weigerden dit. De Amerikaanse overheid weigerde vervolgens de eisen van de Indianen in te willigen.

De Indianen zetten binnen afzienbare tijd een gemeenschap op, op het eiland. Ze kregen steun van een deel van de Amerikaanse bevolking, waaronder ook bekende sterren. In de tussentijd werd regelmatig onderhandeld, maar allemaal zonder succes.

De overheid voerde de druk op, de Indianen hadden weinig water en eten en ook de elektriciteit was zeer beperkt. Mede door de vele vernielingen zoals graffiti die de Indianen aan Alcatraz toebracht besloot met om de groep hardhandig van het eiland te verwijderen. De 19 overgebleven Indianen verzetten zich niet en na 19 maanden en 9 dagen was het einde van de bezetting een feit.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button