Luchtvaart

Vliegtuig botst tegen Mount Osutaka

Vliegtuig botst tegen Mount Osutaka
botst tegen

12 augustus – Een Boeing 747 van Airlines botste op ongeveer 100 kilometer van Tokio tegen Mount Osutaka. Alle 520 inzittenden kwamen bij de , de dodelijkste met één vliegtuig, om het leven.

Het toestel, vlucht 123, was met een kleine vertraging vanaf luchthaven Haneda vertrokken. Toen het vliegtuig na 12 minuten op 7300 meter hoogte vloog werd een deel van de staart weggeblazen. Doordat de zijwaartse druk bij de staart weigerde kwam er decompressie tot stand waardoor er scheuren in de staart kwamen. Het werd onmogelijk om het vliegtuig nog te besturen.

Er werd melding van het probleem gemaakt en de piloten wilden terugkeren naar de luchthaven. Door middel van vermogen van de motoren te wisselen lukte het ze koers te zetten naar Haneda. Het vliegtuig had echter teveel hoogte verloren en knalde op 1600 meter hoogte tegen Mount Osutaka.

Tussen het moment dat de staart afbrak en het vliegtuig tegen Mount Osutaka botste zaten 32 minuten. De meeste mensen in het vliegtuig waren ervan uitgegaan dat ze het niet gingen overleven, getuige de vele afscheidsbriefjes die gevonden werden.

Enkele jaren voor de ramp was de staart van het desbetreffende vliegtuig na een landingsincident nog aanzienlijk gerepareerd en verbeterd. Het ongeluk is één van de meest dodelijke vliegtuigrampen ooit.

Crash; vliegtuigongelukken en hoe u ze overleeft

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button