Luchtvaart

Fatale afloop ValuJet vlucht 592

Fatale afloop ValuJet vlucht 592
Fatale afloop 592

1 1996 – De vlucht die was vertrokken vanaf Miami International Airport stortte 10 minuten naar het opstijgen neer in de Everglades. Alle 110 inzittenden kwamen bij het vliegtuigongeluk om het leven.

De McDonnell 9 was met een vertraging van ruim een uur vertrokken. Er waren een aantal technische problemen met onder meer de automatische bekend. De piloten moesten onder andere de hele vlucht handmatig uitvoeren en andere problemen werden provisorisch verholpen.

Al zes minuten na vertrek werd door de piloten verzocht om het te laten terugkeren. Er was rookontwikkeling in de cockpit en in de rest van het vliegtuig. De piloten kregen nog wel aanwijzingen om terug te keren, maar het was al te laat.

De piloten raakten buiten bewustzijn en het hele toestel stond in brand. Met een snelheid van meer dan 800 kilometer per uur stortte het vliegtuig neer in het moerasgebied. Alle inzittenden van het Valujet toestel waren op slag dood.Het vliegtuig lag ruim 500 meter van de weg, in de buurt van alligators, wat bergingswerkzaamheden bemoeilijkte.

Doordat de zuurstofgeneratoren, die gekoppeld zaten aan de zuurstofmaskers, niet goed afgesloten waren, ontstond, waarschijnlijk na een hobbel op de startbaan, een fatale mix van zuurstof en warmte waarna de dodelijke brand ontstond.

Crash; vliegtuigongelukken en hoe u ze overleeft

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button