Koninklijk Huis

Rupprecht van Beieren overleden op 86-jarige leeftijd

Rupprecht van Beieren overleden op 86-jarige leeftijd
Rupprecht van Beieren overleden op 86-jarige leeftijd

1955 – De laatste van Beieren stierf in Schloss Leutstetten. Tijdens zijn staatsbegrafenis stonden er meer dan 150.000 mensen langs de weg en liepen er 20.000 mensen achter de lijkstoet.

Rupprecht Maria Luitpold Ferdinand werd op 1869 in München, . Hij was de zoon van Lodewijk III. Tijdens de Eerste Wereldoorlog leidde Rupprecht het Duitse leger in Lotharingen. Hij wist de Fransen af te weren maar wist geen succesvolle tegenaanval te creëren.

In ontving hij de rang van veldmaarschalk en kreeg het bevel over de Legergroep Rupprecht. In 1921 kreeg werd hij troonpretendent nadat zijn was overleden. Datzelfde jaar trouwde hij met de 30 jaar jongere Antonia van . Zijn eerste echtgenote Marie Gabrielle in Beieren was in 1921 al overleden.

Rupprecht was erg populair in Beieren en in 1933 wilde de Beierse regering hem als tegenhanger van Adolf Hitler aan de macht krijgen. Hij bedankte hier echter voor en ontvluchtte Beieren in 1938. In 1944 wist hij maar net te ontkomen aan een arrestatie door de nazi’s. Op zijn 85-jarige verjaardag werd er nog 14 dagen gefeest, echter één jaar later stierf Rupprecht van Beieren.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button