Koninklijk Huis

Prins Albert trouwt met prinses Elizabeth Bowes-Lyon

Prins Albert trouwt met prinses Elizabeth Bowes-Lyon
Prins Albert trouwt met prinses Elizabeth Bowes-Lyon

26 april 1923 – De Britse kroonprins Albert Frederick Arthur George trouwde met Elizabeth Angela Marguerite. Elizabeth had tot tweemaal toe een huwelijksaanzoek van Albert geweigerd

Prins Albert had in 1921 een aanzoek gedaan, maar Elizabeth was bang om niet meer zichzelf te kunnen zijn. Ook op een tweede aanzoek, in maart 1922, ging ze niet in. Toen prins Albert de twijfels had weggenomen over de beperkingen van een koninklijk bestaan stemde ze op een derde aanzoek in januari 1923 in om te trouwen.

Elizabeth had geen adelijke afkomst, maar werd desondanks door het Koninklijke Huis geaccepteerd. Het Britse volk accepteerde deze keuze ook zonder problemen.

Prins Albert en Elizabeth trouwden in Westminster Abbey in Londen. Voordat Elizabeth het ja-woord gaf en Westminster Abbey inliep legde zij onverwachts haar boeket op het ‘graf van de onbekende soldaat’.

Nadat het huwelijk ingezegend was, werd Elizabeth de Duchess of York. Tijdens hun huwelijksreis bleef het pasgetrouwde paar n Engeland, namelijk in Polesden Lacey in een groot landhuis.

In 1926 kregen ze hun eerste kind, Elizabeth II. Prins Albert werd in 1937 gekroond tot koning George VI.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button