Gezondheid

Top 10 zonnebrand producten

Veel mensen willen graag hun zomervakantie doorbrengen in de zon, maar dit brengt risico’s met zich mee. Beschadiging door de zon is de belangrijkste oorzaak van huidkanker en veroudert de huid. Ook wie gebruik maakt van een zonnebrandproduct, kan schade oplopen door de zon. Het is verstandig om de zon te mijden tijdens het midden van de dag. Smeer je iedere twee uur in en breng ook opnieuw zonnebrandcrème in nadat je in het water bent geweest. Ook waterproof producten verliezen namelijk een gedeelte van hun effectiviteit in het water. Hieronder vind je tien toppers op het gebied van zonbescherming.

1. Biodermal Zonnecrème voor het Gezicht Gevoelige huid SPF 50

Bovenaan de lijst staat de zonnecrème voor het gezicht van Biodermal. Deze crème is speciaal voor de gevoelige huid ontwikkeld. De parfumvrije formule heeft een intensief hydraterende werking. Op deze manier wordt je huid verzorgd én beschermd.

2. Australian Gold Spray Gel Sunscreen with Instant Bronzer SPF 30

Wil je het bruiningsproces een handje helpen? De caramelbronzers in de zonnespray van Australian Gold zorgen ervoor dat je huid snel bruint. Dit product is bovendien erg waterbestendig. Laat de zomer maar komen!

3. NIVEA SUN Protect & Dry Touch Zonnespray SPF 50

De zonnespray met SPF 50 van NIVEA SUN is volledig transparant en voelt niet vet aan op de huid. De spray is geschikt voor een dag naar het strand, omdat hij waterbestendig is. Het product bevat geen ingrediënten die schadelijk zijn voor koraal.

4. Biodermal Zonnefluïde voor het Gezicht Matterend SPF 30

Dit zonnebrandproduct van Biodermal beschermt je gezicht niet alleen tegen de zon, maar biedt ook een verzorging voor de huid. De formule helpt een glimmende huid en puistjes voorkomen. Je kunt de fluïde onder je make-up aanbrengen.

5. La Roche-Posay Anthelios Invisible Fluid SPF50+

Deze fluïde met een hoge SPF beschermt de huid van je gezicht tegen de zon, zelfs als je een aanleg voor zonneallergie hebt. Om optimaal gebruik te maken van het beschermende effect van dit product, dien je het een kwartier voordat je de zon ingaat aan te brengen.

6. Garnier Ambre Solaire Kids Zonnespray SPF 50

Deze spray van Garnier Ambre Solaire is speciaal ontwikkeld voor kinderen die op het strand spelen. Hij is niet alleen waterproof, maar weert ook zand af. De zonnebrandspray trekt snel in de huid en is hypoallergeen.

7. Biodermal Zonnespray voor de gevoelige huid SPF 50+

Biodermal zonbescherming is in 2020 door de consumentenbond uitgeroepen tot het beste zonnebrandproduct. Deze spray met een hoge SPF is ook geschikt voor kinderen. De gevoelige huid wordt ontzien doordat het product geen parfum bevat.

8. RITUALS The Ritual of Karma Sun Protection Milky Spray SPF 30

Deze zonnebrandspray van RITUALS biedt bescherming tegen de zon met natuurlijke anti-oxidanten en is waterbestendig. De formule bevat geen ingrediënten die schade kunnen aanrichten aan koraalriffen en die verboden zijn op bijvoorbeeld Hawaii.

9. Garnier Ambre Over Make-up Beschermende Gezichtsspray SPF 50

Als je op zoek bent naar een bescherming voor je gezicht met een hoge SPF, dan ben je bij Garnier aan het juiste adres. De spray werkt hydraterend en beschermt je huid niet alleen tegen de zon, maar ook tegen luchtvervuiling. Je kunt deze spray zelfs boven op je make-up aanbrengen.

10. NIVEA SUN Kids Sensitive Protect & Play Zonnespray SPF 50+

Met deze zonnebrandspray bescherm je de kwetsbare huid van je kinderen tegen de zon. De spray is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid van kinderen. De formule bevat geen parfum, zodat de huid daar niet vervelend op zal reageren.

Welke factor heb je nodig?

Top 10 zonnebrand

SPF staat voor Sun Protection Factor. Als je een lichte huid hebt, heb je ook bij een matige blootstelling aan de Nederlandse zomerzon een product met een hoge SPF nodig, terwijl iemand met een donkere huid dan minder bescherming nodig heeft. Het KWF raadt voor iedereen aan om minstens SPF 30 te gebruiken als je voor langere tijd in de zon bent. Dit geldt al helemaal als je voor een zonvakantie of wintersport naar het buitenland gaat. De SPF zegt alleen iets over de bescherming tegen UVB-straling. Het is belangrijk om een product te kiezen dat ook bescherming biedt tegen UVA.

Ga je sprayen of smeren?

Zonnebrandproducten zijn te koop in verschillende vormen. Een spray heeft als voordeel dat het vloeibaarder is dan een crème. Je kunt daardoor makkelijker alle delen van het lichaam insmeren. Omdat het niet wenselijk is de stoffen uit de spray in te ademen, moet je nooit direct in je gezicht spuiten. Breng de spray aan op je hand en smeer zo je gezicht in. Een nadeel van spray is dat het lastiger is om in te schatten of je voldoende hebt gebruikt. Bovendien gaat een gedeelte van het product tijdens het sprayen verloren.

Bescherming voor het hele gezin

Het is zeer belangrijk om kinderen goed te beschermen tegen de zon. Bij kinderen worden huidcellen die beschadigd zijn door de zon minder goed hersteld, wat zorgt voor schade die levenslang gevolgen kan hebben. Het KWF raadt aan om kinderen altijd in te smeren met zonnebrandcrème van SPF 30 of hoger. Zonnebrandproducten die speciaal voor kinderen zijn gemaakt, zijn over het algemeen waterproof en bevatten geen parfums en andere stoffen die schadelijk kunnen zijn voor kinderen.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button