Entertainment

Zangeres Aaliyah overleden door vliegtuigcrash

Zangeres Aaliyah overleden door vliegtuigcrash
Aaliyah overleden door vliegtuigcrash

25 augustus – R&B zangeres Aaliyah kwam nadat haar vliegtuig net was opgestegen van de Bahama’s om het leven. ook een aantal collega’s, haar lijfwacht en de piloot kwamen om.

Aaliyah Dana Haughton werd op 1979 in New York maar groeide op in Detroit. In 1994 kwam haar debuutalbum uit Age ain’t nothing but a number. Op haar 15e trouwde ze met R Kelly. Ze had gelogen over haar leeftijd, toen dit uitlekte gingen ze uit elkaar.

In brak ze pas echt door in met het nummer Are you that somebody? In speelde ze in de film Romeo Must Die met Jet Li in 2001 speelde ze nog in de horrorfilm Queen of the Damned deze zou ze echter niet meer afmaken. Na de opname van de single Rock The Boat op de Bahama’s stapte Aaliyah in een privévliegtuigje. Het vliegtuigje stortte vlak nadat deze was opgestegen neer op de startbaan.

Achteraf bleek dat de piloot niet de juiste papieren had en hij had ook nog eens alcohol en drugs gebruikt.
In haar carrier werkte zo onder andere samen met Missy Elliot, Timbaland en DMX. Aaliyah werd begraven op de begraafplaats van Ferncliff in Hartsdale vlakbij New York. Ze werd maar 22 jaar oud.

Share

Gerelateerde artikelen

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button