Entertainment

Zanger John Denver komt om door vliegtuigongeluk

Zanger John Denver komt om door vliegtuigongeluk
Zanger John Denver komt om door vliegtuigongeluk

12 oktober 1997 – De Amerikaanse countryzanger John Denver zat in zijn privevliegtuig die 30 minuten nadat deze was opgestegen van de luchthaven van Monterrey neerstortte voor de kust van Californie.

John Denver werd geboren op 31 december 1943 in Roswel, New Mexico. John begon zijn carriere in de jaren 60 met de band The Mitchell Trio, de band heette later Denver, Boise & Johnson. In 1969 begon John aan zjn solocarriere, zijn geschreven nummer Leaving, on a Jetplane werd een nummer 1 hit in Amerika.

Enkele jaren hierna kreeg John Denver zijn eigen mega doorbraak met het nummer Take Me Home, Country Roads en een jaar later kwam de hit Rocky Mountain High uit. Mede door deze nummers werd hij wereldberoemd.

In 1985 moest John Denver voor de Amerikaanse Senaat verschijnen omdat er een protestgroep was ontstaan die zei dat popmuziek te veel invloed zou hebben op jongeren. John was het hier uiteraard niet mee eens.

John Denver speelde ook in een aantal films en was ook regelmatig te zien in The Muppet Show. Ook was hij zijn hele leven bezig met goede doelen.

Waarschijnlijk stortte het vliegtuigje van Denver neer omdat hij deze net had gekocht en nog maar weinig ervaring had met dit type toestel. John Denver werd maar 53 jaar oud.

Share

Gerelateerde artikelen

38 Reacties

   1. Gerry, gelukkig hebben wij een goede smaak. Domme opmerking van dat het mooi is, dat hij dood is.zielig.

  1. MISSCHIEN MOET JE GEWOON JE PAUPER BAKKES HOUDEN ALS JE ZULKE MENTALE ZWAKKE REACTIES BEDENKT. verder ben je echt een autist als je dit soort verwensingen maakt.

   1. Luister eens, jsk, dampende drol! Jij doet alsof autisten, waaronder ikzelf, gevoelloos zijn. Dat is dus niet zo, eigenlijk zijn wij zelfs gevoeliger dan neurotypische mensen. Wij zijn nu eenmaal niet zo snel op het communicatieve vlak. De boodschap komt simpelweg later aan, daarom is het ook een handicap! Ga je nu ook mensen in een rolstoel uitmaken voor lui, alleen maar omdat ze de lift nemen in plaats van de trap?

  2. Aso gedrag van Joost,kan ook niet anders,aso,s hebben geen RESPECT
   Opvoedcursus zou je goed doen
   Je komt er wel achter in het leven,dat het zo niet kan!

  3. Inderdaad Joost, ik ben het hier met iedereen eens! Zoiets zeg je inderdaad niet en je moet ook inderdaad niet goed bij je hoofd zijn om zoiets ook maar te denken!
   John was een van de meest geliefde zangers ever en zal dat ook zeker blijven met zijn prachtige stem en mooie songs! Ik vind het heel triest dat hij niet meer onder ons is, aan de andere kant hoeft hij de ellende, die nu allemaal gebeurd, niet meer mee te maken. Hij was een man met t hart op de juiste plek. Dat kun je van jou niet zeggen. Het zou je sieren als je eens een voorbeeld nam aan hem!

  4. joost gorter je bent echt dom als je zo een haat reactie opschrijft en je gegevens er bij zet ik hoop echt dat je een keer een verkeerde tegen komt die je in het ziekenhuis slaat

  5. Nou joost zeggen ze van jou ook later,blij dat hij dood is lelijke dit of dat,welk persoon ook overlijd blijft eg,hij had goede muziek,die andere zangers nu zingen en in een ander jasje steken,dan had john.het goed gedaan dat zijn muziek verder leeft

  6. joost . zulke dingen zeg je toch niet
   ik snap dat deze muziek niet mooi vind maar hou dat dan ge voor je .adere mensen vinden dit wel mooie muziek

 1. Joost uit Hengelo; …………………………………ik heb er geen woorden voor!! Een belachelijke reactie van je!!

  1. al jaren staat er opgeschreven dat ik kerkelijk wil begraven worden en zijn liedje for you word gedraaid tijdens het buitendragen , voor ieder mens is de beleving van muziek anders en dat moet Joost respecteren denk ik !

 2. Dus , als iemand lelijke muziek maakt volgens jou, is het mooi dat ie dood is. Tip: Volg een cursus “Goed fatsoen”! Blijkbaar weet je nog niet, wat dat is.

 3. Respect, van deze artiest kan men waardige dingen leren in de muziek.
  bedankt voor je lessen en dat het je goed mag gaan in het hiernamaals.
  rust zacht, je muziek blijft voor eeuwig…
  en respect heb je verdient, ook als persoon.

 4. Volgens mij spoor je niet helemaal als je het fijn vind als iemand dood is, alleen om het feit dat je niet van diegene zijn muziek houd, die ik overigens prachtig vind!!

 5. Prachtige muziek, prachtig mens. Natuurlijk kent iedereen Annie,s Song, Country Roads, Leaving on a Jet Plane. Maar mijn favoriete song is en blijft Calypso. Hij laat door zijn songs een prachtige erfenis na.
  En Joost mag het weten , iedereen die ook maar een beetje van muziek houdt, hoort graag John Denver.
  De docu-film Take Me Home is en aanrader.

 6. Wat betreft de reactie van Joost is me al het gras voor de voeten al weggemaaid. Wat me evengoed zeer doet is dat ik degene die dit artikel het zeer kwalijk neem een foto te plaatsen van de John Denver-imitator, Jim Curry i.p.v. John Denver zelf.
  Ik ben zelf al 30 een JD-fan en ik vind de docu film TAKE ME HOME regelrechte ramp. Ik heb gelezen dat zijn nabestaanden ervan walgden.

 7. iemand ooit er aan gedacht dat joost een gozer is waar iemand een hekel aan heeft en dat die persoon onder zijn naam een post als deze maakt ?

 8. Ik denk dat er al te veel energie is gestopt die joost, de muziek van John Denver is mooie muziek, als je er niet van houd, moet je er gewoon niet naar luisteren, en verlaag jezelf niet door zo’n opmerking, dit zegt wat van je als persoon.

 9. Vanmorgen nog een cd beluisterd van John Denver, geweldige muziek. Ik ben 3 keer, samen met mijn echtgenoot naar zijn concert geweest en we hebben er enorm van genoten.
  Ook ik vind niet alle muziek even mooi, maar dan luister ik er gewoon niet naar. Helaas zijn er mensen die zich niet kunnen gedragen!!!!!

 10. Ik vindt zijn muziek en zang meesterlijk .
  Het is fantasties zo als hij kon om gaan met zijn gitaar .
  Zijn muziek en zang was rust gevent .
  hier kun je ook lekker bij onderuitzakken en genieten .
  Als je niet van klassiek houd dan kun je je hier ook lekker bij ontspannen .
  Ik weet zeker als John Denver nu nog zou hebben geleefd dan was zijn aanhang nu nog groter geworden .
  John Denver BEDANKT voor jou muziek .

 11. Ik vraag me mijn hele leven al af wat sommige mensen mankeren, (Joost bijvoorbeeld) Wat de rest ook schrijft, ik vind alle nummers niet mooi maar er zitten ook pareltjes tussen en krijg soms nog tranen in mijn ogen als ik het nr. Leaving on a jetplane hoor want dat is zo gegaan. Ja, rustgevende stem. Ben er ook van overtuigd dat als hij nog zou leven we nog mooiere muziek van hem konden beluisteren.

 12. Geweldige muziek, ik heb er altijd en nu nog steeds van genoten.
  Ook al vind je zijn muziek niet leuk, we gaan wel met respect met elkaar om.
  Hij was wel iemand die zich bekommerde om de minder bedeelde medemens, kunnen vele mensen een voorbeeld aan nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button