Entertainment

The Beatles uit elkaar

The Beatles uit elkaar
The uit elkaar

– De ongekend succesvolle Engelse band The Beatles gingen uit elkaar nadat op 10 april van dat al uit de band was gestapt.

The Beatles waren gedurende de jaren ’60 zeer populair en scoorden in in die periode maar liefst 22 nummer 1 hits. Met het nummer I Want to Hold Your Hand scoorden The Beatles hun eerste nummer 1 hit.

en John Lennon waren in 1957 de grondleggers van The Beatles. George Harrison en Pete Best maakte de viermansformatie compleet. Best werd echter in vervanger door Ringo Starr. op dat moment was de eerste single Love me do al uitgebracht.

Love me do betekende de doorbraak van The Beatles. Het nummer mocht dan niet hoger dan de 17e plek in de UK hit list zijn gekomen, daarna volgde al snel hun eerste nummer 1 hit Please Please Me. The Beatles zorgden in zowel binnen- als buitenland voor grote hysterie. Op bezochten ze voor het eerst Nederland. 

John Lennon had na de opnamen van Abbey Road in september 1969 al aangegeven uit de groep groep te willen stappen, dit werd echter stilgehouden. The Beatles werden echter hierna niet meer gezamenlijk gezien. Nadat ook Paul McCartney aangaf de band te willen verlaten, werd besloten dat The Beatles helemaal uit elkaar zouden gaan.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button