Entertainment

Soeur Sourire of zingende non pleegt zelfmoord

Soeur Sourire of zingende non pleegt zelfmoord
of zingende non pleegt zelfmoord

– Uit wanhoop door grote belastingschulden pleegde de Belgische kloosterzuster, die wereldwijd bekend werd als Soeur Sourire of de zingende non, zelfmoord door een pillen te nemen.

Jeanine Deckers werd op 1933 en werd een zuster in het dominicaanse klooster in Fichermont. Nadat ze daar vaak zelfgecomponeerde liedjes zong, besloot het klooster een plaat op te nemen.

Een van deze liedjes, ‘Dominique’, werd als single op de markt gebracht en werd een wereldhit. Dit succes leidde zelfs tot een Hollywood verfilming van de non “The singing Nun”. In trad Deckers uit het klooster om zich geheel aan haar muzikale carrière te wijden.

Dit liep echter uit op een flop en later bleek dat ze belasting moest betalen over de opbrengsten van ‘Dominique’, terwijl ze hier zelf geen van had ontvangen. In nam ze onder de naam Soeur Sourire een discoversie op van haar hit ‘Dominique’ om hiermee haar belastingschulden af te betalen.

Nadat ook dit niets opbracht pleegde ze samen met haar vriendin Annie écher zelfmoord door een overdosis pillen in te nemen. Soeur Sourire werd 51 jaar oud.

Share

Gerelateerde artikelen

Een reactie

  1. Een van de talloze voorbeelden van een Kafkaěske mentaliteit van een autoriteit als de Belastingdienst. De superrijken mild behandelen of ontzien en gemakkelijke prooien najagen tot het einde. Moge Jeanine Deckers en haar vriendin een mooie plaats in de Hemel gekregen hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button