Entertainment

Schrijver en dichter Thomas Hardy overleden

Schrijver en dichter Thomas Hardy overleden
Schrijver en dichter Thomas Hardy

– De Engelse schrijver en dichter Thomas Hardy stierf in de buurt van Dorchester. Hij bleef tot vlak voor zijn dood actief met het schrijven en dichten. Hardy werd 87 jaar oud.

Thomas Hardy werd op 2 juni 1840 in Higher Bockhampton, Engeland. Zijn vader was steenhouwer en dat inspireerde hem om een opleiding tot te gaan volgen. Na een aantal jaren besloot Hardy toch als schrijver aan de gang te gaan. Zijn eerste werk ‘The Poor Man and the Lady’ werd door elke uitgever geweigerd.

Door veel aanmoedigingen besloot hij om door te gaan en zijn twee opvolgende werken liet hij anoniem publiceren. Na het uitbrengen van ‘Far from the Madding Crowd’ werd hij beroemd. Na een aantal kritieken besloot hij om te stoppen met schrijven en zich te gaan richten op dichten. Na de dood van zijn eerste vrouw, Gifford in , trouwde hij met Florence Dugdale.

Hardy dichtte tot aan zijn dood en zijn huis werd later een bedevaartsoord. Hardy´s begrafenis was een hele opgave, zijn executeur wilde hem in de schrijvershoek in Westminster Abbey begraven, maar zijn familie in Stinsford. Uiteindelijk werd zijn hart in Stinsford begraven en zijn as bijgezet in Westminster Abbey.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button